Groep 6

De leerlingen in groep 6 zitten sinds dit schooljaar in de bovenbouw! Groep 6 bestaat uit een klas van 25 leerlingen. Er zitten 15 meisjes en 10 jongens in deze groep. Maandag, dinsdag en woensdag krijgen de leerlingen les van juf Seda. Donderdag en vrijdag krijgen de leerlingen les van juf Moezdalifa. 
 
Aan het begin van het schooljaar hebben de leerlingen samen afspraken opgesteld die zij als klas belangrijk vinden. Ook werkt deze klas met het ‘Zonnetje van de week’ waarbij een leerling elke week in het zonnetje wordt gezet. In de klas werken we aan de motto: we leren van en met elkaar. De leerlingen helpen elkaar tijdens de lessen en we doen veel groepsopdrachten waarin het samenwerken onderling wordt gestimuleerd. 

Tijdens begrijpend lezen gaan we een stapje verder in de teksten. De leerlingen leren o.a. op de juiste manier informatie te halen uit de tekst. Bij rekenen leren de leerlingen o.a. grote getallen met elkaar te optellen, aftrekken of vermenigvuldigen. Ook besteden we aandacht aan wereldoriëntatie waarbij de leerlingen nadenken over: hoe ontstaat het klimaat? Hoe werkt het menselijk lichaam? Hoe ontstaat een vulkaan? Wat gebeurde er in de Gouden Eeuw? 
 
Onze leerlingen zijn zeer gemotiveerd en leergierig. Daarnaast helpen ze elkaar graag. Dat is toch wel het allerbelangrijkste!
 
Lieve groeten uit Groep 6