Groep 1/2

Welkom op de webpagina van groep 1/2

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de webpagina van groep 1/2. In de groep zitten 26 hele enthousiaste, lieve en leergierige kinderen. Onze juf is juf Sabine.

De kinderen beginnen iedere dag in de grote kring, dat is de start van de dag. In de grote kring krijgen de kinderen verschillende activiteiten aangeboden zoals versjes, liedjes, kringgesprekken, voorlezen, telspelletjes etc.

Gedurende de dag doen de kinderen allerlei activiteiten op het gebied van taal, rekenen, motoriek, sociaal en emotioneel en werken ze in de verschillende hoeken die ingericht zijn per thema. De kinderen leren in de verschillende hoeken heel veel. De kinderen kunnen kiezen uit de zandtafel, huishoek, bouwhoek, leeshoek, stempelhoek, rekenhoek, schilderen, tekenen, knutselen en kleien.

De thema’s worden voorbereid volgens de methode Piramide. Piramide is een methode gericht op alle ontwikkelingsgebieden met extra aandacht voor de taalontwikkeling. Daarnaast maakt de juf gebruik van Logo 3000 om de woordenschat van de kinderen te verbeteren. Er is dus veel aandacht voor taal en woordenschat. Er wordt ook gekeken bij de andere activiteiten wat de onderwijsbehoefte is van elk kind. Op die manier wordt het onderwijs afgestemd op de ontwikkeling van het kind.

Wij maken samen er een heel fijn schooljaar van.

Groetjes juf Sabine en alle kinderen uit groep 1/2.