Nieuws

Campagne 2017/2018

Helaas hebben wij vorig schooljaar afscheid moeten nemen van twee leerlingenraadsleden Sara en Aaliyah. Wij wensen ze heel veel succes op het voortgezet onderwijs!

Vorige week hebben de leerlingen van de groepen 6 een week lang campagne gevoerd. Zij hebben posters gemaakt met waar zij aan willen werken in de leerlingenraad. De huidige leden van de leerlingenraad: Bilal, Yassin, Romaissae en Anass hebben een stembus geknutseld en stembiljetten gemaakt. Vandaag (met Prinsjesdag) hebben de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 gestemd voor één leerling per groep. De winnaars van de verkiezingen zijn: Yasmina uit groep 6a en Camilia uit groep 6b. Zij zullen de leerlingenraad versterken met hun nieuwe ideeën. Wij wensen de meiden heel veel succes en hopen op een creatieve en fijne samenwerking.


5e bijeenkomst

Gister hebben wij bezoek gehad van de inspectie. De school heeft ervoor gekozen om de leerlingenraad met de inspectie te laten praten.

Dinsdag 30 mei 2017 om 11:30 werden wij opgehaald door juf Samira. Wij hebben het gesprek gevoerd in het kamertje van meester Khalid.

De inspectie vroeg ons allerlei dingen zoals:
– Hoe
 is de veiligheid hier op school?
– Hoe
 wordt er les gegeven?
– Welk cijfer geven jullie de
 school?
– Wordt er gepest op 
school?
Nadat
 wij alle vragen beantwoord hadden gaven we de inspectie een korte rondleiding. Wij lieten hem de leerlingenraadmuur zien en de nieuwe televisies. 

Nadat we hem de school lieten zien gingen wij weg want de tijd zat er weer op.

Bilal groep 7a en Sara groep 8a


4e bijeenkomst

Ik ben Romaisae, ik zit in groep 7B en zit in de leerlingenraad. Deze bijeenkomst ging over groente en fruit. Deze dag hebben we ook een gast erbij gehad : juf Saida! Ze zat bij ons aan tafel en vroeg een paar vragen zoals :
1 hoe gaat het hier in de leerlingenraad? 
2 vinden jullie het leuk in de leerlingenraad?

We moesten ook 2 vragen stellen aan onze klas:
1 Alleen water op school
2 Alleen fruit in de kleine pauze

We hebben het aan onze klas gegeven en die hebben ja of nee gezegd. Uiteindelijk hebben wij de uitslagen aan Juf Saida gegeven.

Romaisae groep 7b


2e bijeenkomst

Het was weer een geslaagde vergadering voor de leerlingenraad. Wij hebben verschillende dingen besproken als hoofdonderwerp : Hoe goed kunnen wij dingen onthouden. Met behulp van een spel kwamen we daar achter. Dat spel was een afbeelding met allerlei verschillende voorwerpen en wij moesten zoveel mogelijk in 5 seconden onthouden en daarna opschrijven. Daar waren wij helaas niet de beste in.

Daarna verdeelde de voorzitter [juf Samira] taken uit. Wij moesten allerlei dingen doen: een slinger voor de leerlingenraad maken, een symbool voor de leerlingenraad bedenken, het verhaal voor de site afmaken en de notulen afmaken. Die moesten aan het einde van de dag af.

Toen dat af was, was de vergadering van de leerlingenraad ook ten einde gekomen.

Sara groep 8a


1e bijeenkomst

Assalaam alaikum,

Ik ben Anass uit groep 6B. Ik zit in de leerlingenraad met als doel dat ik de school wil verbeteren. Meester Khalid heeft ons gevraagd wat ons doel was, mijn doel was 2x gym in een week. Ik weet nu al dat dat dit jaar niet kan maar er zijn nog een hoop andere dingen die kunnen. Onze laatste vergadering gingen we onze doelen bespreken en de antwoorden. Ook hebben we een spel jongens tegen de meisjes. Het spel ging erom dat je goed moest samenwerken en onthouden.

Anass groep 6b


Kennismaking

Salamoe alaikoum beste ouders/verzorgers

Donderdag 23 Maart is de leerlingenraad samengekomen met een kopje thee en koekjes. De kinderen die in de leerlingenraad zitten zijn: Aaliyah, Sara, Yassin, Roumaisae, Anass en Bilal. We hebben elkaar leren kennen door een spel te spelen. Daarna hebben we te horen gekregen wat een leerlingenraad precies is en doet. Meester Khalid heeft ons gevraagd wat onze persoonlijke doel is in de leerlingenraad. Dit heeft Sara (zij was de notulist) in de notulen gezet. Ook hebben we afgesproken dat er na elk overleg een iemand  een stukje schrijft voor op de website, zodat we iedereen op de hoogte kunnen houden.

Aaliyah groep 8b


Wat moesten we doen?

De voorrondes speelde zich af in de 20170315_203022000_iOSklassen. De 2 kinderen met het beste idee werden uitgekozen door de kinderen in de klas. Zij moesten voor zichzelf reclame maken. Dat konden ze op verschillende manieren doen, door langs de klassen te gaan of door op de door juf Samira gekozen muur een poster op te hangen. 15 maart jongstleden konden de kinderen stemmen op wie ze wilden. Zij mochten kiezen uit 1 kandidaat per klas en daarna in de stembus doen.

Van de 12 kinderen zijn er nu 6 door, zij vormen de leerlingenraad de kinderen zijn: Sara, Aaliyah, Romaissa, Bilal, Anass en Yassin. De stemmen werden geteld door: juf Dieuwertje, juf Siham en meester Abdelaziz. Op 21 maart jongstleden werden de stemmen bekend gemaakt. 

Sara groep 8a en Bilal groep 7a


Start campagne 2016/2017

Vrijdag 3 maart jongstleden is de campagne voor de leerlingenraad begonnen. Vanuit de groepen 5 tot en met 8 zijn er per groep 2 leerlingen geselecteerd. Deze leerlingen zullen deze week (6 maart t/m 10 maart) campagne gaan voeren. Dit doen zijn onder andere door middel van posters op de gang en door langs de groepen te gaan met hun plannen. Op woensdag 15 maart, zijn er tegelijk met de landelijke Tweede Kamerverkiezingen, ook de verkiezingen voor de leerlingenraad. Alle leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 hebben stemrecht en zullen per groep op één leerling stemmen.