In de media


Zwijsen kijkt een dagje mee bij groep 6

Sara, werkzaam bij uitgeverij Zwijsen, heeft een dagje meegekeken bij juf Selma in groep 6B. De leerlingen starten elke schooldag met een kwartier lezen in een knusse leeshoek, die is ingericht met comfortabele kussens en goedgevulde boekenkasten. Zelfs op het plafond hangen boeken.

Lees hier meer over de bevindingen


Persbericht

Het is ook lente op basisschool Al Iman

ALMERE – Op basisschool Al Iman zijn vlak voor het paasweekend 7 kuikentjes geboren! De kuikentjes maken het goed en de leerlingen van de school zijn razend enthousiast met dit nieuwe leven op school.

De school organiseert elke maand een thema met de daarbij behorende lessen en activiteiten. Voor het thema Lente heeft Al Iman op 23 maart een broedmachine in huis gehaald, inclusief tien eieren. Daarnaast is in de hal van de school een speciale plek ingericht, waar kikkervisjes, vlinders en parkietjes een tijdelijk verblijf hebben. De leerlingen kunnen zo de ontwikkelingen van de dieren op de voet volgen.

De zeven kuikentjes hebben een mooi hok met een warmteplaat om zo de eerste dagen goed door te komen.  De komende periode zullen de leerlingen de kuikentjes volgen in hun ontwikkeling naar gezonde kippen.  

Juf Dieuwertje en Juf Hanan

12

Almere deze week


Persbericht

Almere kiest voor toonaangevende, brede samenwerking gericht op de ontwikkeling van jeugdigenPassend Onderwijs Convenant foto alle deelnemersElke jeugdige verdient het om het meest passende en hoogst haalbare onderwijs te volgen. En om zich succesvol voor te bereiden op een plek op de arbeidsmarkt. De lokale kinderopvang, de schoolbesturen en de gemeente Almere zijn op 5 april een samenwerking aangegaan gericht op de ontwikkeling van jeugdigen van 0 tot 23 jaar. Er bestond al een intensief samenwerkingsverband tussen de gemeente en de besturen van basisscholen en middelbare scholen. Deze is nu uitgebreid met de besturen van de kinderopvang en de mbo’s en hbo’s in de stad. Daarmee loopt Almere in de voorhoede van Nederlandse gemeenten.

De partijen ontmoeten en versterken elkaar in de ambitie om de overgangen tussen verschillende onderwijsvormen zo soepel mogelijk te maken. Waar jeugdhulp nodig is, moet deze zo goed mogelijk aansluiten bij het onderwijs en bij het gezin waarin een kind opgroeit. “De meerwaarde van de onderlinge afspraken is dat we ons zonder aarzeling verbinden aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid om iedere leerling de meest passende ontwikkeling te bieden. Met de aansluiting van de voorschool en de mbo’s en hbo’s creëren we een allesomvattende werkwijze. Dat is heel bijzonder.”, zegt Ad van Tok, directeur van Passend Onderwijs Almere.

Voorkomen in plaats van oplossen In het samenwerkingsverband zijn per leeftijdscategorie afspraken gemaakt over thema’s als onderwijshuisvesting, leerlingenvervoer, dyslexiezorg, het voorkomen van thuiszitters en het bevorderen van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, inclusief passende stageplekken. Preventie – het vroegtijdig voorkomen van (het oplopen van) problemen – staat voorop. Wethouder René Peeters:  “De verandering van beleid dat zich richt op voorkomen in plaats van oplossen, is een van de belangrijke opgaven voor gemeenten. Samenwerking met alle sectoren en partijen die een rol spelen in het leven van kinderen en gezinnen is daarbij van groot belang.”

Door ieders inspanningen goed op elkaar af te stemmen, verwachten de partijen dat er op termijn minder behoefte is aan speciaal onderwijs en gespecialiseerde jeugdhulp. Het uitgangspunt bij alles wat de partijen doen, is samenwerking met gezinnen. Zij hebben immers ook zelf een verantwoordelijkheid in de succesvolle ontwikkeling van kinderen. De gemaakte afspraken gelden voor twee jaar, tot 1 januari 2019. Almere geeft hiermee invulling aan de wettelijke verplichting voor gemeenten en scholen om met elkaar een ‘op overeenstemming gericht overleg’ (OOGO) te voeren. 
                                                                                                                                             

Noot voor de redactie:

De foto in de bijlage is rechtenvrij te gebruiken, fotocredits: Anja de Graaff. Foto: ondertekenaars van het OOGO namens de gemeente Almere, SWV Passend Onderwijs Almere, ROC van Flevoland, ROC TOP, Groenhorst Almere, Hogeschool Windesheim Flevoland, Aeres Hogeschool, Kidak en Overleggroep Het Jonge Kind. Voor meer informatie over dit bericht kunt u bellen met de perstelefoon van de gemeente Almere:  06 – 51 00 21 07. Al onze persberichten kunt u ook volgen via Twitter: @almerepers.


GGV inspireert tot méér

Op zaterdag 25 maart kwam er een bijzondere samenwerking tot stand in Stedenwijk met een ‘flinke dosis Groen en Gezond’.

Emile van GO! Almere organiseerde samen met het Huis van Vrede een mooie opruimactie, mooi-maak-actie én een voetbal-toernooi op de Playground ter ere van Nederland Schoon.  Wel dertig kinderen uit Stedenwijk, een aantal ouders en begeleiders, plus twee ervaren opruimers van het Serviceteam Stedenwijk gingen met veel plezier die dag aan de slag.

De groep met het meeste verzamelde vuil won een prachtige medaille met ‘Schoonste team van Almere 2017’! Na het opruimen en planten was het ’s middags tijd voor het voetbaltoernooi. Ook daar verdienden de winnaars een medaille en kreeg iedereen als bedankje voor het meedoen een persoonlijke bidon om naar hartenlust water te kunnen tappen voor de dorst.

image005

Afbeelding 1 van 5


Persbericht

Leerlingen van Al Iman in Almere doen mee aan de Greenpeace University

Klimaatverandering is het meest urgente milieuprobleem van deze tijd. Extremer weer, klimaatvluchtelingen, de stijgende zeespiegel, diersoorten die uitsterven. We horen en zien er veel over en het raakt ons allemaal, maar wat weten we er precies van?  Zondag 9 april 2017 organiseert Greenpeace daarom de eerste editie van de Greenpeace University met speciale gasten. 

Dit keer neemt de meteoroloog van de NOS Gerrit Hiemstra je mee in de wereld van klimaatverandering. Wat zijn de laatste inzichten en antwoorden? Welke extreme weerssituaties kunnen we nog verwachten? En wat zijn de economische gevolgen van klimaatverandering? 

Daarnaast mogen leerlingen van basisschool Al Iman in Almere hun inzending van de Kinderklimaattop presenteren. De leerlingen uit groep 8 (Irem, Saadet, Jaydae en Sara) namen deel aan de Kinderklimaattop van oktober 2016 in Rotterdam. Hun presentatie maakte zoveel indruk, dat de directrice van Greenpeace hen uitnodigde om op 9 april deel te nemen aan de Greenpeace University. 

Informatie Greenpeace University Datum: 9 april 2017
 Tijd: 12:00-16:00 uur  Locatie: Greenpeace Nederland, NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam 

Al Iman Al Iman is een islamitische basisschool dat onderdeel uitmaakt van stichting Noor. De stichting heeft locaties in Hilversum, Utrecht, Almere en Lelystad. De scholen kenmerken zich door kwalitatief goed onderwijs en persoonlijke aandacht voor de leerlingen. Naast het realiseren van goed onderwijs heeft stichting Noor als voornaamste doelstelling het versterken van de identiteit van de leerlingen.

Omroep Flevoland

————————————————————————————-

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerster Jamila Zemouri van stichting Noor op telefoonnummer: 06-24943339. 


Winnaar ‘Heel  Almere bakt’

Salamoe alaikoum ouders/verzorgers,

Zoals jullie misschien al weten heb ik (Raihana Bouazzati) de eerste editie van ‘Heel Almere bakt’ gewonnen. Samen met 69 andere leerlingen uit Almere (leeftijdsgenoten) ging ik de strijd aan voor de hoofdprijs namelijk: een marsepein workshop voor de groepen 8.

De selectieronde vond plaats op 24 oktober 2016. We moesten een gezonde cupcake maken en versieren. De 20 mooiste en beste cupcakes werden uitgekozen door Marcel Outhoven en Elmer Heins. De bakkers van die cupcakes gingen door naar de halve finale op 8 november 2016.

Van die 20 bakkers weren er 10 uitgekozen. Die 10 bakkers streden op 20 januari 2017 op het Echnaton. Je moest een taart maken die zo gezond mogelijk was. Samen met Irem, Doganay en Jaydae (uit groep 8a) zat ik in de finale. Zij behaalden samen de 4e plaats. De jury daarvan was Robin Kruikemeijer.

Ik behaalde de hoofdprijs met een glutenvrije sinaasappeltaart. Leerkrachten van het Echnaton waaronder de jury gaven de workshop op woensdag 1 februari 2017.raihana heel almere bakt

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/143708/almere-raihana-wint-heel-almere-bakt

Raihana Bouazzati groep 8b