Groep 1/2

Projectweek ‘Kinderrechten’

Ook  de kinderen van groep 1/2 A hebben mee gedaan aan de week van de kinderrechten.

Wat vindt jij ervan dat de kinderen in arme landen leven ?
“De kinderen kunnen niet naar school gaan dat is zielig.’’ Aldus Anissa

Wat zou jij doen als je rijk wordt ?
‘’Als ik rijk word ga ik hun heel veel geld geven. ’’ aldus Sarah en Hannah

‘’Ik ga  een ziekenhuis en een school bouwen voor die kinderen want ik wil dat ze slim worden een ook niet ziek zijn’’ vindt Manar

Wat zou je willen voor die kinderen?
‘’Ik wil dat ze schoon water hebben, want ik wil niet dat ze ziek worden’’ zegt Sarah

Wat wil jij doen voor die kinderen tijdens de Ramadan?
‘’Ik ga geld geven aan de armen dan krijg ik veel hassanaats.’’ Vindt  Anissa

Anissa, Sarah en Hannah groep 1/2a. In samenwerking met: Iman & Amira uit groep 8B 


Nationale Voorleesdagen
Op woensdag 25 januari zijn we de voorleesdagen begonnen met een gezellig ontbijt. Op deze dagen hebben we nog meer stil gestaan bij verschillende voorleesboeken.
De kleine walvis hebben wij diverse keren voorgelezen. Dit was ook het boek dat centraal stond tijdens de voorleesdagen.

Juf Sadiye en Juf Louise


Start groep 1
Op vrijdag 20 januari startte groep 1 op de Al Iman. We zijn begonnen met 6 lieve kinderen. Nu half februari hebben wij al 8 kinderen en er komen er steeds meer bij, wat gezellig.
Juf Anissa is op maandag en dinsdag in de groep, op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Sadiye in de groep.

Juf Sadiye en Juf Louise


Ook kleuters van Al Iman doen mee aan de ‘Nationale  Voorleesdagen’  

Net als veel scholen in Nederland hebben de kleuters van Al Iman ook mee gedaan aan de Nationale Voorleesdagen. Die zijn gestart op woensdag 25 januari met een Voorleesontbijt. Op deze manier vergroten wij het leesplezier bij de leerlingen. De kleine walvis, een prachtig verhaal over vriendschap, is gekozen tot het prentenboek van het jaar 2017. Gedurende anderhalve week hebben de kleuters deelgenomen aan allerlei activiteiten rondom de voorleesdagen. Zo werd er elke dag voorgelezen door de eigen juf/meester, leerlingen van hogere groepen of andere juffen van de school. Zowel de kleuters als hun ouders kijken met veel plezier terug naar deze leerzame en vooral plezierige dagen!

Juf Naima groep 1/2a


Kleuters bezoeken Pit-museum  

In het kader van het thema verkeer hebben de kleutergroepen het PIT-museum bezocht. Tijdens het bezoek leerden de leerlingen over de beroepen en de geschiedenis van de veiligheidsdiensten en wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid in de eigen omgeving te vergroten. 
 
PIT liet de leerlingen het bovenstaande beleven door middel van verschillende activiteiten op hun eigen niveau. Zo hebben de leerlingen allerlei voertuigen bezichtigd die te maken hebben met de veiligheidsdiensten. Zij mochten in een ambulance zitten en een kijkje nemen in de brandweerauto. De leerlingen kregen ook de gelegenheid uniformen van de politie- en brandweermannen te passen. 
 
Iedereen was enorm onder de indruk!

Juf Naima groep 1/2a