Groep 5

Sohour op school

Hallo beste ouders,
Ik ben Anissa en ik ben 9 jaar oud. Ik ga een stukje schrijven over de Sohour op school. We hebben het heel gezellig gehad. We hadden taart, donuts en fruit bij het ontbijt. Dit zijn pas enkele gerechten die we hebben gegeten. Het was echt heel erg lekker.

sohour

Anissa groep 5A


Schoolreis naar De Goudvis

We gingen naar De Goudvis. Het was heel leuk in de bus. We hebben anasheed gezongen en spelletjes gespeeld. De buschauffeur was ook grappig. Toen we bij De Goudvis aangekomen waren zij een meneer wat we moesten doen. We hebben eerst onze tassen weggelegd in hutten. Er was een hele grote springkussen die ik heel leuk vond. We gingen ook binnen spelen. Daar waren trampolines en helikopters. We kregen ook friet en limonade. Daarna gingen we weer spelen maar in een andere deel van de speelzaal. Daar konden we klimmen en klauteren. Toen gingen we weer met de bus naar huis. Natuurlijk hebben wij ons ook verstopt.

Salena en Maisem groep 5b


Projectweek ‘Kinderrechten’

Kinderen in oorlog
Dood gaan de kinderen in de oorlog.
Ze moeten soms vechten om te leven.
De vraag is waarom? Waarom doen ze dat?
Ze moeten soms werken.
De kinderrechten zijn daarom heel belangrijk!
Maakt niet uit waar je vandaan komt of waar je in geloofd.
We zijn allemaal kinderen met dezelfde rechten.

Laila en Maroua groep 5b


Klas op de plank

Op maandag 6 maart hebben de groepen 5 hun klas op de plank voorstelling gegeven. Laila begon met een mooi Koranrecitatie. Daarna heeft een groot gedeelte van de klas samen met meester Ibrahim twee Anasheed gezongen. Vervolgens konden de ouders kijken en luisteren naar een toneelstuk over het verhaal van Ali. Ali zat met een aantal vragen, zo wilde hij weten waarom een aardbei rood en een wortel oranje was terwijl ze beide uit de zwarte grond komen. Vader vertelde hem dat Allah (sws) dit allemaal zo heeft gemaakt. Als laatste sloot Zeyneb af met een Koranrecitatie. De ouders werden vervolgens bedankt voor hun komst. Het was een mooie en geslaagde klas op de plank. Voor enkele foto’s klikt u hier.


Excursie Kemphaan

Ik ga jullie wat vertellen over wat er gebeurde bij onze excursie naar de Kemphaan. We gingen walnoten, brandnetels en verschillende soorten bladeren plukken en zoeken. Daar hebben we kleine stukjes van gemaakt en op crackertjes gesmeerd. Ook hebben we thee gemaakt van brandnetels.
Er was een bever die naar Nederland was gegaan, maar hij heeft het niet overleefd.  We hebben de dam gezien die hij had gemaakt.

Het was een leuke dag, we mochten zelfs met takken onze eigen hut bouwen!

Insaf groep 5a