Groep 8

Slapen in de klas op de laatste dag van de ramadan ?

        IMG_6877           IMG_6880 

Ja, een beetje raar maar we hebben in groep 8b geslapen. We waren zo moe tijdens de ramadan dat we mochten slapen. De luxaflexen gingen dicht en het licht ging uit. Ook werd er een rustgevende anasheed opgezet. Iedereen mocht slapen en de kinderen vielen meteen in slaap. Sommige kinderen konden niet slapen, maar ook die hadden het op een of ander manier toch gezellig. Veel kinderen moesten lachen door de gezichtsuitdrukkingen tijdens het slapen. Alle andere klassen waren naar het Arnhemplein dus we hadden de school voor ons zelf om heerlijk een dutje te doen.

 Amira, groep 8b


Bezoek inspectie

Gister hebben wij bezoek gehad van de inspectie. De school heeft ervoor gekozen om de leerlingenraad met de inspectie te laten praten.

Dinsdag 30 mei 2017 om 11:30 werden wij opgehaald door juf Samira. Wij hebben het gesprek gevoerd in het kamertje van meester Khalid.

De inspectie vroeg ons allerlei dingen zoals:
– Hoe
 is de veiligheid hier op school?
– Hoe
 wordt er les gegeven?
– Welk cijfer geven jullie de
 school?
– Wordt er gepest op 
school?
Nadat
 wij alle vragen beantwoord hadden gaven we de inspectie een korte rondleiding. Wij lieten hem de leerlingenraadmuur zien en de nieuwe televisies. 

Nadat we hem de school lieten zien gingen wij weg want de tijd zat er weer op.

Bilal groep 7a en Sara groep 8a


Gastles Unicef (projectweek ‘Kinderrechten’)

Groep 8 kreeg op 29 mei 2017 een gastles van Unicef over de rechten van het kind. We hebben spelletjes gespeeld over de rechten van het kind en daarna een collage gemaakt over verschillende rechten van een kind bijvoorbeeld: elk kind heeft recht op familie, bescherming, gezondheidszorg, een identiteit en onderwijs. Verder hebben wij een filmpje gekeken over de rechten van het kind en de gastles docent vertelde ons een paar verhalen.

Abdella, Aya en Hafsa groep 8a


Gastles Unicef (projectweek ‘Kinderrechten)
 
Vrijdag hebben we een gastles gekregen van een mevrouw die als vrijwilliger werkt bij Unicef. Die mevrouw gaf ons onder andere informatie over kinderrechten. We hebben ook posters gemaakt waar verschillende kinderrechten op staan zoals: gezondheidszorg, bescherming tegen kindermishandeling, onderwijs, bescherming tegen kinderarbeid en sport & bewegen.
 

Daarbij hebben wij ook een educatief filmpje bekeken over verschillende mensen uit derde wereldlanden, om te kijken hoe de mensen daar leven. Natuurlijk wordt daar ook geholpen! Wij van groep 8b hebben genoten van de les.

Iman en Meryem groep 8b

‘Ik eet het beter’ 20170331_165956000_iOS

De groepen 8 hadden vandaag de klasselunch van ‘Ik eet het beter’. Dat is een programma van de Albert Heijn. We leerden om beter en gezonder te lunchen. We kregen bruin brood, gezonde beleg en fruit. Tenslotte kregen wij een boekje waarbij je opdrachten moest maken om meer te weten over gezonde voeding. De groepen 5, 6 en 7 deden ook mee, alleen hadden zij een andere opdracht. 

Rania groep 8a


Schoolvoetbal

Afgelopen woensdag 29 maart 2017 is er een toernooi gehouden door De Schoor. 20170330_110030000_iOS

De groepen 8a en 8b hebben meegedaan en gewonnen van de volgende scholen: Samenspel, Al-iman(2) en Shri Ganesha. De finale is op 19 april 2017 om half 3. Als we die winnen, zijn we stadskampioen in sha allah.

Nesrine groep 8b & Rania groep 8a


Kinderklimaattop 2016

Salamoe alaikoum beste ouders en verzorgers,
Wij hebben een week met de hele school meegedaan aan de organisatie ‘Groene Voetstappen’. Eind die week hebben groep 7 en 8 een idee bedacht om het milieu te verbeteren. De jury heeft het idee van groep 8a gekozen: ‘Beweging en geluid omzetten in duurzame energie’. Uiteindelijk kregen wij te horen dat wij groep 8a mochten vertegenwoordigen bij Het Kinderklimaattop in Rotterdam. Woensdag 26 oktober 2016 stonden wij op het schoolplein om 07:00 uur om te verzamelen. Eenmaal aangekomen kregen we te horen dat De Kinderklimaattop niet om 09:00 uur begon maar om 10:00 uur. Dit was in ons voordeel, want wij konden het gebouw verkennen en een praatje maken met de directrice van De Groene Voetstappen. Op een gegeven moment waren alle genodigden aangekomen. Vervolgens deden een paar belangrijke mensen, zoals oud jongerenvertegenwoordiger Max, een korte toespraak. Dit deed de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Martijn ook. Vervolgens werd de groep verdeeld in verschillende groepen met verschillende ideeën. Er waren 5 groepen en uit elke groep werd één idee gekozen. In ons geval kregen 2 van de 4 ideeën evenveel stemmen. Dit hebben ze opgelost met behulp van de andere kinderen, zij mochten stemmen. De ene groep had 9 stemmen, en wij hadden er 8. Er waren op een gegeven moment dus 5 ideeën.

De jury bestond uit 3 mensen namelijk: De directrice van Greenpeace en twee broers van Philip de Roo. Het winnende idee was dat iedereen een CO2 meter in huis moest hebben. De kinderen die dit idee hadden bedacht, wonnen een Philip de Roo prijs die ze over een jaar weer moesten inleveren. Dit idee namen Max en Martijn mee naar de Klimaattop in Marakech in Marokko. Hierna hebben wij voorgesteld aan Max en Martijn of ze toch nog ons idee willen presenteren in Marakech, hiermee zijn ze akkoord gegaan. Toen gingen we weer van Rotterdam naar Almere.

Een maand later heeft Juf Feyza een mail ontvangen van de directrice van Greenpeace, met daarin dat wij weer zijn uitgenodigd. Niet om ons idee te presenteren maar om iets anders te presenteren. De reden hiervan is dat zij onze mondeling taalvaardigheid heel erg goed vonden. Dit zal plaatsvinden op zondag 9 april 2017 in Amsterdam.

De meiden die groep 8a mochten vertegenwoordigen waren:
Jaydae Laghbili, Sara Andaou, Irem Doganay en Saadet Sari.


Excursie naar Het Klokhuis 

Asalamou alaikum wa rahmatullahi wa barakathu
Woensdag 11 januari zijn wij (groep 8a) naar het klokhuis in Almere Poort geweest. We hebben daar een excursie gehad over duurzame energie. De begeleider heeft ons eerst verteld over wie Het Klokhuis nou heeft ontworpen.foto klokhuis
Een paar jaar geleden heeft Het Klokhuis aan alle kinderen uit Nederland gevraagd, om een ontwerp te maken met jouw idee van hoe Het Klokhuis er uit moet zien. Anne is één van de kinderen die een ontwerp heeft opgestuurd. Haar ontwerp was een taart met een grote kers erop. Zij heeft uiteindelijk gewonnen.

Vervolgens mochten wij twee keer van de glijbaan af. Later zijn wij verdeeld in groepjes en mochten we leuke activiteiten doen. De eerste activiteit was zelf een windmolen knutselen, van een leeg pak drinken en papier.
De volgende opdracht was om te kijken wat jij duurzaam vond en wat niet. Verder mochten we nog proefjes doen. Eén daarvan was een bakje water met daarin een stukje ijzerdraad, dat moest het insect voorstellen. Als je een klein beetje zeep in het water doet, zinkt het insect. De les van deze proef was: als je te veel zeep gebruikt is dat niet goed voor het milieu. Uiteindelijk moesten wij de inhoud van het aquarium op meten, het antwoord was 116 m³.
Al met al was het een geslaagde excursie!

Jaydae Laghibli groep 8a


Winnaar ‘Heel  Almere bakt’

Salamoe alaikoum ouders/verzorgers,

Zoals jullie misschien al weten heb ik (Raihana Bouazzati) de eerste editie van ‘Heel Almere bakt’ gewonnen. Samen met 69 andere leerlingen uit Almere (leeftijdsgenoten) ging ik de strijd aan voor de hoofdprijs namelijk: een marsepein workshop voor de groepen 8.

De selectieronde vond plaats op 24 oktober 2016. We moesten een gezonde cupcake maken en versieren. De 20 mooiste en beste cupcakes werden uitgekozen door Marcel Outhoven en Elmer Heins. De bakkers van die cupcakes gingen door naar de halve finale op 8 november 2016.

Van die 20 bakkers weren er 10 uitgekozen. Die 10 bakkers streden op 20 januari 2017 op het Echnaton. Je moest een taart maken die zo gezond mogelijk was. Samen met Irem, Doganay en Jaydae (uit groep 8a) zat ik in de finale. Zij behaalden samen de 4e plaats. De jury daarvan was Robin Kruikemeijer.

Ik behaalde de hoofdprijs met een glutenvrije sinaasappeltaart. Leerkrachten van het Echnaton waaronder de jury gaven de workshop op woensdag 1 februari 2017.raihana heel almere bakt

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/143708/almere-raihana-wint-heel-almere-bakt

Raihana Bouazzati groep 8b