Groep 7

Breaking News

We hebben vandaag een korte lesje gekregen van 4 meiden van de baken trinitas gymnasium over breaking news.

Het was een hele leuke en gezellige lesje. We hebben veel geleerd over gehandicapte mensen zoals: 90% van de gehandicapte kinderen gaan niet naar school, de ouders hebben geen genoeg geld om eten voor ze te kopen of sommige vaders verlaten hun kind en vrouw gewoon en gaan ze weg omdat ze niet gehandicapte kinderen willen.

We hebben veel geleerd van de meisjes.

Aan  het einde was er ook een quiz met 7 vragen. 2 groepjes hadden gewonnen, ze hadden 0 fout dus ze kregen een bonusvraag en 1 groepje heeft gewonnen en ze hebben iets lekkers gekregen.

Gemaakt door Zumra, Safae, Salma en Aya uit groep 7B

 

Iftar-avond 2017

De school heeft een leuke avond voor de leerlingen uit groep 6 en 7 voorbereid. De leerlingen verzamelde zich  in de klas om het vasten  te verbreken. Het was  een hele leuke avond en we hebben lekker gegeten. Daarna hebben we het gebed verricht. We hebben ook een lied geleerd om te zingen op het podium. Het was een hele gezellige  avond voor iedereen. We hebben er van genoten en lekker gegeten. 

Roumaisae  en Zumra groep 7B


Gastles Unicef (projectweek ‘Kinderrechten)

Zoals u weet hebben kinderen kinderrechten. Dat werd ons uitgelegd in de week van de kinderrechten. Mensen van Unicef kwamen naar Al Iman om ons uit te leggen wat de rechten zijn van kinderen. We hebben filmpjes gezien van kinderen over de hele wereld. Je zag hoe kinderen over de hele wereld  leven. Je zag ook dat kinderen moesten werken om geld te verdienen en het was gevaarlijk en hard werk. Daarom komt Unicef in actie om kinderen te helpen. Natuurlijk staat Unicef ergens voor.

U= United
N= Nations
I= International
C= Children
E= Emergency
F= Fund    

Sohaib en Bilal groep 7a


Gastles Unicef (projectweek ‘Kinderrechten)

Salaam Alaikoum  

Vorige week Maandag  kregen we een gastles van Unicef.  Het ging UNICEFover kinderrechten, waar kinderen recht op hebben. Die mevrouw had een filmpje laten zien waar je kinderen zag die in armoede leven.

Unicef helpt ongeveer 55 landen. 
De Oprichters zijn Herbert Hoover en Maurice Pate en op 11 December 1946 in New York, Verenigde Staten 
Unicef sponsor: Fc Barcalona en Olympiakos 

Amin El Balloute & Amin Ballilou groep 7b


Bezoek inspectie

Gister hebben wij bezoek gehad van de inspectie. De school heeft ervoor gekozen om de leerlingenraad met de inspectie te laten praten.

Dinsdag 30 mei 2017 om 11:30 werden wij opgehaald door juf Samira. Wij hebben het gesprek gevoerd in het kamertje van meester Khalid.

De inspectie vroeg ons allerlei dingen zoals:
– Hoe
 is de veiligheid hier op school?
– Hoe
 wordt er les gegeven?
– Welk cijfer geven jullie de
 school?
– Wordt er gepest op 
school?
Nadat
 wij alle vragen beantwoord hadden gaven we de inspectie een korte rondleiding. Wij lieten hem de leerlingenraadmuur zien en de nieuwe televisies. 

Nadat we hem de school lieten zien gingen wij weg want de tijd zat er weer op.

Bilal groep 7a en Sara groep 8a


Excursie naar De Kemphaan

Beste ouders/verzorgers

Groep 7a is maandag 6 februari op excursie geweest naar De Kemphaan voor een les sterrenkunde. De kinderen waren enthousiast toen ze binnen kwamen. Ze keken in het begin een korte film over sterren/heelal. Daarna konden ze aan de slag met de opdrachten.
De opdrachten van 1 t/m 8 waren: image1
1. Een raket afschieten
2. Doe een zon na

3. De stand van de maan bekijken
4A. Daar moesten de kinderen naar buiten om de afstand van de planeten te bekijken
4B. zonnestelsel bekijken
 
5. Kijken hoe de zon in de wintertijd op de aarde schijnt
6. Telescoop bekijken
7. Kraters maken
8. Satellieten bekijken. Het eindigde met een knal. BOEM!!!!. De eerste keer dat de raket de lucht in ging schrok iedereen. De tweede keer dat hij de lucht in ging schrok bijna niemand. Daarna gingen weer terug naar school. En de kinderen vonden het heel leuk. Dat was de excursie.

Kassim & Ayoub groep 7a


Excursie naar Het Klokhuis

Op donderdag 26 Januari 2017 gingen de kinderen van groep 7a op excursie naar Het Klokhuis. De ouders van  een aantal kinderen gingen mee om de kinderen met de auto te brengen.  In Het Klokhuis moesten de kinderen opdrachten uitvoeren en uiteindelijk vertellen wat ze ervan vonden.

Het klokhuis is gebouwd  omdat het tv –programma Het Klokhuis al 20 jaar op televisie werd  uitgezonden. Het Klokhuis is ontworpen door kinderen. Er deden 20 kinderen mee met het ontwerpen van Het Klokhuis en er werden er 8 kinderen gekozen met het mooiste ontwerp.

In Het Klokhuis mochten de kinderen opdrachten kiezen. Er waren 11 opdrachten maar twee konden we niet doen vanwege het weer. Het waren opdrachten die met het milieu te maken hadden. Er was bijvoorbeeld een kevertje dat kon bewegen op zonne-energie en je kon ook zelf een windmolentje knutselen en buiten uittesten.               foto klokhuisAan het einde van de excursie mochten de kinderen vertellen wat ze ervan vonden en daarna mochten de kinderen van de glijbaan vanaf de 1e verdieping.         

Monira, Basmala & Maysen groep 7a


Excursie naar Het Klokhuis      

Asalamoealaikom,

Donderdag 19 januari zijn wij met de hele klas naar het Klokhuis in Almere Poort gegaan.

Er werd een prijsvraag uitgeschreven met een opdracht om het Klokhuis te ontwerpen. Kandidaat Anne heeft gewonnen. Zij heeft een roze taart ontworpen met een kers, omdat roze haar lievelingskleur is en het Klokhuis een feestje is. En bij een feestje hoort een taart. Een architect heeft alles nagemaakt en het is heel leuk geworden!

Er waren hele leuke opdrachten te doen zoals:

Proefje met afwasmiddel; we hadden water en we deden er kleurstof in en melk. Toen moesten we een klein beetje afwasmiddel op onze vingertoppen doen en dan in het kleurstof.  Met water ging al het kleurstof naar achteren. Dat gebeurt omdat in melk zit water en vet. Het afwasmiddel reageert met het water en het vet. De melk gaat daardoor bewegen. Door de druppels inkt kun je goed zien hoe de melk beweegt. Hierdoor ontstaan ook de gekleurde vormen in de melk.

Aan het einde mochten we van de glijbaan het was heel leuk en iedereen heeft genoten!

Maissa Touzani groep 7b