Groep 6

De Kemphaan

Groep 6a is naar De Kemphaan gegaan. Wij hebben het heel leuk gehad daar. We hebben boomhutten en dijken voor bevers gemaakt. Toen we de boomhutten gingen maken, waren wij heel creatief. We werden ook geholpen door de moeders die met ons mee gingen. Er waren hele mooie boomhutten en verschillende soorten. Sommige leken op tenten. De meeste waren alleen met takken en sommige met blaadjes. 1 was met kuilen voor bevers gemaakt. We hebben ook dijken gemaakt voor bevers. Daar werden onze handen wel erg vies door want we hebben modder, takken en gras gebruikt. We hebben ook thee gemaakt van brandnetels, paardenbloemen en madeliefjes.

Hajar groep 6a


Schoolreis naar Walibi

We zijn 9 mei op schoolreisje gegaan naar Walibi. Er zijn daar leuke attracties. We zijn in de X-press, Condor, Lost Gravity, Goliath en de Speed of Sound gegaan en nog veel meer. Bij elke achtbaan heb een leuke bak waar je je spullen in kunt doen. Wees gerust, een medewerker van Walibi let er op. Om in de meeste achtbanen te kunnen moet je 1.40m zijn. Bij sommige achtbanen mag je ook 1.20m zijn. Je hebt ook een Space Shot. Daar wordt je de lucht in geschoten, dan kan je het hele park zien. Je hebt ook achtbanen voor kleine kinderen en voor kinderen met hoogtevrees. Ook is er een houten achtbaan, die heet Robin Hood. Wel op passen, hou je telefoon niet bij je in de achtbanen want ze kunnen kapot gaan! Als je meer wilt weten over Walibi, kun je er zelf ook heen gaan.

Safira en Louiza groep 6a


Gastles Unicef (projectweek ‘Kinderrechten)

Er kwam een mevrouw in onze klas vertellen over kinderrechten. Ik vind het heel goed dat deze mevrouw les hierover geeft. Unicef helpt kinderen in arme landen of landen waar oorlog is. We hebben een heel informatief filmpje bekeken over kinderrechten. Voorbeelden van kinderrechten zijn: recht op onderwijs en recht op een eigen mening. Unicef geeft in oorlogen school drinkwater, voedsel en nog veel meer. Unicef regelt ook gezinnen voor kinderen en een huis. We hebben er heel veel van geleerd. We hebben ook de betekenis van Unicef geleerd:
U=United
N=Nations
I=International
C=Childrens
E=Emergency
F=Fund
Het was een hele informatieve maar leuke les!

Anass groep 6b


Nationale Voorleesdagen

 Het was de Nationale Voorleesdagen. Iedereen mocht voorlezen aan kleine kinderen door de gangen over de hele school. Bijvoorbeeld op de vloer of op de trap en de gebedsruimte. Er waren verschillende kinderen uit groepen zoals groep 1,2,3,4,5. En iedereen mocht in zijn of haar pyjama komen. Als je dat niet wou, mocht je ook gewoon in je kleren komen. Sommige juffen kwamen ook in hun pyjama. Het was een leuke vrijdagochtend!

 groep 6b