Uitnodiging ouderavond ‘Mediawijsheid’

 

social-media

U bent van harte welkom op donderdag 13 oktober a.s. bij de ouderavond over Mediawijsheid.

De ouderavond zal verzorgd worden door een gecertificeerde mediacoach, Theo Schaafsma. Theo zal ingaan op het ‘wijs omgaan met internet’ en de veiligheidsaspecten. Digitaal pesten komt uitgebreid aan bod.

We gaan ook in op een aantal technische aspecten van de meest  populaire social media  pakketten. Het belangrijkste vinden wij echter om in te gaan op de inhoudelijke zaken die met mediawijsheid en veiligheid te maken hebben en de achtergronden hiervan. Bijvoorbeeld: de DO`s en DONT`s als het gaat om gegevens verstrekken, risico`s van chatten enz. Daarnaast wordt er een eigen inbreng verwacht in het reageren op stellingen en is er ruimte voor het stellen van vragen en overleg met andere ouders.

In onze rol als leerkrachten, ouders en opvoeders moeten wij erop toezien dat onze kinderen veilig gebruik kunnen maken van het internet.

De avond zal om 18.30 uur starten in de luxe ruimte 1.20 (op de eerste verdieping). De deuren zullen om 18.15 uur openen. Naar verwachting zal de avond omstreeks 21.00 uur eindigen.

We hopen u op donderdagavond 13 oktober te mogen begroeten en wensen u alvast een plezierige en informatieve avond toe!